RSS-kjelde

Peonar og fillerye

Posted on

No i ein stressande eksamensperiode er det lett å gløyme både blogging og omgjevnadane rundt seg. Sistnemnde gjorde mamma noko med når ho kom på besøk her – ho kjøpte meg ein bukett med lyserosa peonar. Nydelege blomane! Berre ein har kome ut av «skalet» sitt så langt, så eg har enno tre lodne utsprungne blomar å sjå fram til.

Ein annan ting mamma hadde med seg for å sprite opp hus og heim, var ei fillerye i flotte fargar til kjøkkengolvet.

Denne er laga i ekte gjenbruksand, heimelaga av farmor. Ho samla saman masse gamle klede, tøystykke og stoffbitar – klipte dei opp og laga filleryer av dei. Ho har gitt vekk til alle i slekta, og enno ligg der fleirfoldige ferdiglaga ryer igjen i vevstova på låven hennar.

Tenk, her er det gamle klede som farmor og oldemor gjekk i. Klede som pappa, tante og onklar hadde på seg opp igjennom tida. Kjolar, skjørt og mislykka syprosjekt etter grandtantene mine. Sengeteppet til oldemor. Gardiner frå gamlehuset pappa budde i som liten. Kanskje nokre bukser etter bestefar – som eg forøvrig aldri fekk treffe. Så mykje historie i eit einaste teppe. Det vert mest som klenodium å rekne.

Advertisements

2 responses »

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut / Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer no med Google+-kontoen din. Logg ut / Endre )

Koplar til %s

%d bloggarar likar dette: