Den perfekte gulrotkaka

Posted on

Det er ikkje berre marsipanen og appelsina som er obligatorisk i påska. Gulrotkake må ein ha òg – om berre på grunn av fargen! Eg seier aldri nei takk til gulrotkake, men har faktisk aldri laga det sjølv før no. Og det vart fulltreffer på første forsøk! Likar å tru at det er fordi eg er slikt eit naturtalent på kjøkkenet… :P

Oppskrifta henta eg inne hos skjønne Underbara Clara.

Du treng:

3 egg

3 dl sukker

3 dl kveitemjøl

1 ts vaniljesukker

3 ts bakepulver

1,5 ts kanel

1 ts kardemomme

0,5 ts malt ingefær (kan sløyfast)

Ei klype salt

1,5 dl solsikke- eller soyaolje

4 dl rivne gulrøter (på finaste delen av råkostjernet)

Sett ovnen på 150 grader. Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland først i det tørre, så olja og gulrøtene. Hell opp i ei lita langpanne/lasagneform. Steik midt i ovnen i omtrent ein time. Prøv deg fram med ei kakenål her.

Til glasuren:

60 gr mjukt smør

4 dl melis

100 gr Philadelfiaost

ei klype vaniljesukker

2 matskeier sitronsaft

Visp saman til luftig og jamn røre, og smør på avkjølt kake. Yummy! Kan forøvrig anbefale å byte ut sitronsafta med safta og det grøne skalet av ein (økologisk!) lime. Gjer glasuren endå litt syrlegare og god.

Kos dykk masse siste resten av påska! :)

Ei tilbakemelding »

  1. Åh, omnomnomnom! :D

    Svar
  2. I’ve to try that ;-) Anna

    Svar

Kommenter innlegget