Det er ikkje berre marsipanen og appelsina som er obligatorisk i påska. Gulrotkake må ein ha òg – om berre på grunn av fargen! Eg seier aldri nei takk til gulrotkake, men har faktisk aldri laga det sjølv før no. Og det vart fulltreffer på første forsøk! Likar å tru at det er fordi eg er slikt eit naturtalent på kjøkkenet… :P
Oppskrifta henta eg inne hos skjønne Underbara Clara.
Du treng:
3 egg
3 dl sukker
3 dl kveitemjøl
1 ts vaniljesukker
3 ts bakepulver
1,5 ts kanel
1 ts kardemomme
0,5 ts malt ingefær (kan sløyfast)
Ei klype salt
1,5 dl solsikke- eller soyaolje
4 dl rivne gulrøter (på finaste delen av råkostjernet)
Sett ovnen på 150 grader. Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland først i det tørre, så olja og gulrøtene. Hell opp i ei lita langpanne/lasagneform. Steik midt i ovnen i omtrent ein time. Prøv deg fram med ei kakenål her.
Til glasuren:
60 gr mjukt smør
4 dl melis
100 gr Philadelfiaost
ei klype vaniljesukker
2 matskeier sitronsaft
Visp saman til luftig og jamn røre, og smør på avkjølt kake. Yummy! Kan forøvrig anbefale å byte ut sitronsafta med safta og det grøne skalet av ein (økologisk!) lime. Gjer glasuren endå litt syrlegare og god.
Kos dykk masse siste resten av påska! :)
Åh, omnomnomnom! :D
Ohyess! :D Nye favoritten dette. Berre så synd det er DEN kaloribomba. Hehe.
I’ve to try that ;-) Anna